KENNEL ØSTAGLØTTEN ØNSKER ALLE VALPEKJØPERE OG ANDRE FUGLEHUND INTRESSERTE, ET GODT NYTTÅR.

Østagløttens Albin . En ung herremann . Som blir fulgt med spenning fra oss i 2018

Østagløttens Albin . En ung herremann . Som blir fulgt med spenning fra oss i 2018

Østagløttens Garbo (7mnd) sender julehilsen fra Skåne

Østagløttens Garbo hjemme i Skåne

Østagløttens Garbo hjemme i Skåne

Vi fikk julehilsen med bilde av Østagløttens Garbo (Østagløttens Luba-Østagløttens Comba) De har nå blitt 7 mnd og vi kan se at de utvikler flotte kropper. Jeg ser at hun ligner vår italienske import  

Derna. Her lukter det mye fart og forhåpentligvis flott stil

KLAR TALE OM STORE SVAKHETER MED AVLSINDEXSER PÅ FUGLEHUNDER.

Jeg tok turen til Drammen på"  foredraget til professor Vangen. Han er verdensledende på husdyr avl. En svært oppklarende og bekreftende svakheter med våre indekser. 

Han var meget klar på at avlindex systemet var svært bra, men så at det var for mye støy og miljøbetingelser inn i vår hundeindeks og statistikker. De brukte en genetisk kurve, som var svært nøyaktig. Den bekreftet, at det ble gitt alt for høye utstillingpremier ( exelent) på pointere i forhold til hele populasjonen Og for høye jaktlystkarakterer ((5) på engelsettere. Det var bare noen eksempler han hadde funnet fram. Her gikk han rett i strupen på dommerne som var for subjektive med sitt skjønn  i forhold til faktiske tall som kunne verifiseres med genetikk. 

Han sa helt klart at vi skulle nærme oss objektivitet 0-1 , så skulle alle hundene vokse opp, trenes, startes med i 2,5 års aldren med samme dressør. I enhver populasjoner skal det være hard seleksjon og få parametere, for raske overganger til neste generasjoner. 

Mine antakelser og meninger om indexer som avlsredskap på pointere, er en gang for alle blitt synliggjort med brutal klarhet.

Vangen kom med måter vi kan avle på, som ikke er mulig med dagens regelverk og eierskap.

NY PREMIE TIL ØSTAGLØTTENS MATTIS

Østagløttens Mattis fikk en ny, 2 premie AK på skogsfuglprøven i Egersund. Nære på igjen... Ellers var det morsomt, at det ble en flott 1AK etter Østagløttens Sifo. Gratulerer til Gaupeskarets Pyro og dens oppdretter og eier. Senere fikk, Pyro og hans søster 1AK.

NY PREMIE PÅ ØSTAGLØTTENS MATTIS

Østagløttens Mattis fikk på skogsfuglprøven i Kvinesdal en god 2 AK. Nære på... han mangler kun 3 poeng på jaktchampionatet. Gratulerer til Helge.

Fikk en trist beskjed at Østagløttens Hugå, hadde vært på jakt og falt utfor en skrent og brekt ryggen. Han ble 12 år. En stor viltfinner, fuglebehandler og jaktmaskin, som vi hadde glede av og eie I en periode. Han ble nr. 3 i svensk Derby og nr 2 i Forus open Mange år i etterkant, kan vi si at han og sin mor (Tolga)skulle ha vunnet. Ja,ja surt var det da, med tiden jamner ting seg ut. Senere vant hans sønn Østagløttens Ribot.

Vi var smarte, som de eneste som så,verdien å bruke ham  i avl. Han har bidratt til at østagløtten fikk et solid avls fundament.

3 FINALE I HØST PÅ LUBA

30/9 Idag fikk Østagløttens Luba 2VK semi på npk's hovedprøve og videre til finale for tredje gang i høst på Kongsvold

TO GANGER 2 AK PÅ ØSTAGLØTTENS COMBA PÅ MJØSPRØVEN. 7-8/10

Østagløttens Comba fikk to andre premier i AK  på Mjøsprøven i helga. Små detaljer og litt flaks, så kommer 1 premien. 

STERK START I VK FOR ØSTAGLØTTENS ALBA

På Saltfjellet idag, åpnet Østagløttens Alba vk- kontoen med 1 VK på prøvens første dag. Gratulerer til Steffen og kjerringa med en pangstart i prøvesporten . Dette samarbeidet har gått over all forventning . Vi er fornøyd og Alba er lykkelig . 

ØSTAGLØTTENS LUBA I NM FINALE PÅ KONGSVOLD FOR ANDRE GANG PÅ RAD.

Luba gikk til nok en NM-finale på Kongsvold. Ingen premier. Forrige helg var hun også i finalen på trippelprøven, ikke dårlig.      Østagløttens Mattis gjorde comeback med en flott 2VK finale på Hovden. På samme prøve fikk Østagløttens Janka en sterk 2AK. Vi gratulerer . Hun fikk nok en sterk 2 AK på søndag. Ikke dårlig

NY CHAMPION I ØSTAGLØTTENS

Gratulerer til Østagløttens Alba som ny utstillingschampion. Hun fikk en meget etterlengtet 1AK idag på Rana jffk på Saltfjellet. Vi står fortsatt som eier, men bor hos familien Trones. Gratulerer med fantastisk treningsvilje og glød, som ga en meget fortjent 1AK.                                                    Østagløttens Comba fikk 3 AK på Kongsvold. Han fikk et solid sår og smell i fronten, så han hovnet kraftig opp i fronten på brystet. Dette var nok årsaken til han modererte seg senere på dagen. Håper han er klar til neste helg.

NY ELITEHUND FRA KENNEL ØSTAGLØTTENS

Vi gratulerer Østagløttens Essi og eier Terje Pedersen med exelent, cert og BIR på Båstadutstillingen. Hun er dermed fått elitehundstatus i npk. Hun er den 5 i samme kull med denne utmerkelsen.

15. jul, 2017

KULLET (ØSTAGLØTTENS LUBA-ØSTAGLØTTENS COMBA) ER GODKJENT.

Kullet Luba - Comba er nå godkjent og stamtavlene kommet og blitt sendt videre med nye eieres navn på sine eierbevis. Vi ønsker alle valpekjøpere, lykke til !!! Vi sitter igjen med vår deilige Østagløttens Tana

KETIL OG ØSTAGLØTTENS IDA VANT VALPESHOW PÅ BJÅEN

Ida og Ketil og Herkules og Jan. Og med den myndige dommer Trond Olsen

Ida og Ketil og Herkules og Jan. Og med den myndige dommer Trond Olsen

På spesialutstillingen for pointer på Bjåen vant Østagløttens Ida (Østagløttens Songa- Jutevatnets Makker) valpeshowet foran Herkules (Østagløttens Fairtale-Pluto etter Østagløttens Obelix). Moro med nye generasjoner med gode kropper. Vi gratulerer

Øtagløttens Mina (Østagløttens Rosa Montana-Jutevatnets Makker) fikk exelent og CK  på utstilling på Hagaseter. En flott dame , som fortjener cert og bli utstillingschampion. 

KULLET ØSTAGLØTTENS LUBA-ØSTAGLØTTENS COMBA ER REGISTRERT.

Kullet er blitt 5uker. Nå gjenstår ID merking og helseattest. Det blir utført om 2 uker. Vi ønsker alle nye Valpekjøper, lykke til med pointervalp fra Østagløttens🤗

ØSTAGLØTTENS COMBA HAR BLITT FAR TIL 15 VALPER

Sist natt ble det tredje kullet født (Skoglykkas Tyra) med Østagløttens Comba som far. Det meldes om flotte valper som alle er lytefrie. En meget god start for en unghund som er blitt en avlshund. 

Han blir en viktig bidragsyter, til norsk pointer populasjon. 

Jeg ser at jeg ligger litt på siden av, hva norsk pointerklubb sin strategi er. Håper våre veier samles igjen og vår tids tallmagi og index, blir snudd og igjen for fokus på naturlig arvbarhet og helse. Det meste koker ned i det enkle og ærlighet i sitt oppdrett. 

ØSTAGLØTTEN HOLDER FOREDRAG I OSLO IDAG 31/5.

Jeg er blitt forespurt om å holde foredrag om mine tanker om avl og pointere av o/a npk idag ,på H4 gården. Jeg kommer innom : avl, metodikk, type pointere og litt historie. m.m.

Alle fuglehundvenner er velkommne!

ØSTAGLØTTENS COMBA FIKK CERFIKAT OG NR.2 I BEST IN SHOW

På rfk's utstilling i Hakadal fikk Østagløttens Comba 1 exelent , 1 bhk, CK,cert, 1Bir, 2 bis. Det var hans første utstilling, så det var en bra start. Det var nære på at vi kunne ta med den store vandrepokalen hjem igjen😉 Luba vant den ifjor😊. Gratulerer til svigersønn og datter som har så flott hund!!!! 

ØSTAGLØTTENS LUBA HAR FÅTT VALPER 15 mai.

Her ligger de nye håpene. Etter 9 dager veier alle fra 1240- 1250 gram. Utrolig jamne med andre ord.

Her ligger de nye håpene. Etter 9 dager veier alle fra 1240- 1250 gram. Utrolig jamne med andre ord.

Østagløttens LUBA har fått valper i natt. Og alle er friske og lytefri. Valpene er fordelt og de nye eierene har fått beskjed . Beklager til dere alle som ikke fikk en Østagløttenspointer i denne omgang.                                                                                                                                                

Det har vært en enorm etterspørsel etter om valp fra oss.  Vi har prøvd og bidra til alle som har henvendt seg og sendt dem videre til andre oppdrettere som har valpekull. Og jeg har forstått at mange har fått ønske sitt oppfylt. Vi ønsker at alle skal bli lykkelig eiere av en Pointer 😁

DEHLPINPRISEN 2016 TIL KENNEL ØSTAGLØTTENS

Med ny ramme, så løftet bilde seg enda litt mer...

Med ny ramme, så løftet bilde seg enda litt mer...

Med ydmykhet takker vi for utmerkelsen fra norsk pointerklubb og familien Dehlpin. Jeg anser prisen som den største en norsk pointeroppdretter kan få, og dette gir meg forsterket motivasjon , til å lage flere gode pointere.

ALLE VALPENE ER LEVERT

Valpene etter Jutevatnets Makker og vår Østagløttens Songa er levert til deres nye eier og hjem. Jeg kunne med selvsyn se fornøyde pointereiere ta imot deres nye håpefulle. 

GRATULERER TIL SVIGERSØNN OG ØSTAGLØTTENS COMBA MED 1 UK

En herlig hund  som fikk sin meget velfortjente 1 UK . Jeg var selv og så han leverte på høyeste nivå. En hund Christian kommer til å få mye glede av i framtiden.

Han ble kårets som beste pointer på Tolgaprøven. Gratulerer Christan

Østagløttens Alba og sin nye eier fikk en veldig flott 2 AK på Ranaprøven. Hun manglet reis til å få høyeste valør. Gratulerer til Steffen Trones med kone med sin første premie. Han har blitt bitt av basillen :) 

GRATULERER TIL ØSTAGLØTTENS LOMA OG STOFFE!!!

Vi gratulerer Stoffe med sin første premie og det på en Østagløttens pointer. Idag fikk han 2AK på Østagløttens Loma (super kullet Rosa -Makker)  Det ble blytungt på slutten på Geiloprøven.

Hun er den 6 premierte i dette kullet. Veldig bra.

Luba fikk en flott 2VK idag på Femundprøven.

Store forventninger til vår yndling Østagløttens Comba. Han gikk i en enorm fart og stil på turbo føre og format ble for stort. Han fikk 566666. Vi ser ikke mørkt, men bare lyset :) 

ØSTAGLØTTENS LUBA ER PARET MED ØSTAGLØTTENS COMBA 15/3

Familiekjærlighet

Familiekjærlighet

Her foredler jeg alt Østagløtten, har bygd gjennom flere generasjoner.  Se stamtavle 2017. Utsolgt.

ØSTAGLØTTENS LUBA FIKK NY UTMERKELSE. "BOBBEN"

Vi takker giver og Østfold fk, for den ærefulle og tradisjonsrike statuetten "BOBBEN" ble tildelt

Østagløttens Luba

ÅRETS POINTER !! ØSTAGLØTTENS LUBA BLIR PARRET MED ØSTAGLØTTENS COMBA

Østagløttens Comba

Østagløttens Comba

Østagløttens Luba har fått løpetid og blir med Østagløttens Comba innen 14 dager. Gjennom trening ifjor høst og i vinter, så har Comba imponert og vi klør om å få gjennomført, denne parringen. I denne kombinasjonen linjeavler vi hardt, på søster og bror.( Luba og Sifo).

8 POINTERVALPER FØDT 1mars

Vi ser med glede at 8 livsfriske valper er født. Alle hvite og svarte og det ble 6 tisper og 2 hanner. 

De var svært jevne og type like. Alt går på skinner :)  2 tisper til salgs 15 mars.

1 UK TIL ØSTAGLØTTENS JANKA OG ÅSMUND!!

Åsmund og Janka

Åsmund og Janka

Vi ser med glede at årets jaktprøvekonto er åpnet for Østagløttens i Sirdal på lørdag den 17/2 . Vi gratulerer Østagløttens Janka og eiere Torhild og Åsmund Hamre.

ØSTAGLØTTENS COMBA ER PARET MED 4 X NORGESMESTER ISA !!!

En staselig ung herremann med flott kropp og beinstamme

En staselig ung herremann med flott kropp og beinstamme

Mens alle bruker Dallas og Respekt, ser heldigvis andre muligheter med å bruke vår Comba. Her får man et svært innavlet blod på nye linjer. Dette er veldig viktig for pointer populasjon i Norge.

Vi har vist fram Comba i fjellet, til noen oppdrettere , som vurderer å bruke ham i avl. Tross sin unge alder, og med kun 2 UK på Kongsvold er jeg overbevist på han er en hanhund som har de kvaliteter en avlshund skal ha. Vi trenger bredden, kjære folkens!!!

4 Spennede parringer med Østagløtten blod!

Østagløttens Mattis har alle de kvaliteter som kreves som avlshund. Topp gemytt, helse, jakt, fuglearbeid og lydfri i bånd, hus og bil :)

Østagløttens Mattis har alle de kvaliteter som kreves som avlshund. Topp gemytt, helse, jakt, fuglearbeid og lydfri i bånd, hus og bil :)

02. februar 2017. De siste dagene har Østagløttens Mina blitt parret med Respekt og Østagløttens Mattis med Myrteigens Baily . De er søsken av vår Luba. For noen uker siden i Halden ble Østagløttens Fairtale parret med Pluto. Hans far er Østagløttens Obelix , helbror til vår Østagløttens Rosa Montana. Pluto har nylig blitt brukt på utenlanske Abelana.

Jeg kan bekrefte at Østagløttens Songa er full av valper med Jutevatnets Makker og nedkommer ca. 1 mars.

ÅRETS POINTER 2016 ØSTAGLØTTENS LUBA

Østagløttens Luba kommer fra et meget sterkt kull med 5 vkhunder

Østagløttens Luba kommer fra et meget sterkt kull med 5 vkhunder

Med en alder på kun 3 år ble Luba årets pointer i Norge. Hun er et prudukt av linjeavl i 4 generasjon , på vår egen NUCH Drevjans Buck og hans helsøster Drevjans Belle. Og med en blanding av topp og tettavlet italiensk grand quit blod ( storsøkere) har vi fått en herlig dimensjon av høykvalitet. 

For fremtiden blir Østagløttens Luba en verdifullt bidrag, sammen med sine søsken. Idag er det 5 topp premierte søsken, men jeg forventer enda,  2 stk i kullet skal få 1 AK. Luba blir parret til våren med sin onkel Ribot. Vi gleder oss!!

ØSTAGLØTTENS SONGA ER IDAG INSEMINERT MED NJCH JUTEVATNETS MAKKER

Østagløttens Songa er rett og slett et råskinn

Østagløttens Songa er rett og slett et råskinn

På årets første dag brukte vi frossen sæd etter Kongsvoldvinner Makker på vår halvitalienske pointertispe Østagløttens Songa. Jaktlyst,tæl fuglarbeid, viltfinner og helse er foredlet i denne kombinasjonen. Med mye følelse og nostalgi har vi endelig fått utført denne parringen. Makker døde jo alt for tidlig(påkjørt), men vi fikk brukt han en gang på Songa's halvsøster Østagløttens Rosa Montana med svært godt resultat.

Del denne siden