LUBA ER PARRET MED SOLID GOLDS YUNIX 22/12.

Luba har fått løpetid og blir parret med Solid Golds Yunix før nyttår. Avgjørelsen er tatt, etter nøye overveielser og analyser. Linjer,Gemytt, ro i bånd, høy jaktlyst og solid kropp har stor betydning for valg av denne parringsparteren. 

1AK OG NY JAKTCHAMPION ØSTAGLØTTENS MATTIS!

Gratulerer til NUCHNJCH Østagløttens Mattis og eier Helge Quarstein. Endelig, satt de siste poengene (25) der!! I et kull som går inn i historibøkene, med 2 dobbelchampion, nm-seier, årets pointer! Og inkludert 3 andre VK pointere. Mange topp vk premier på de fleste. 

NUCH ØSTAGLØTTENS MATTIS FIKK 2AK

Mattis hjemme hos oss

Mattis hjemme hos oss

NUCH Østagløttens Mattis fikk en 2AK på skogsfuglprøven i dag . 3nov.

Gratulerer også til Østagløttens Bari med 3AK

INGEN SUKSESS I NM FOR LUBA!

Etter den flotte helgen på nesk sin hovedprøve, stilte vi med store forhåpninger til NM, både for starten for pointerlaget og individuellt. Luba viste ikke sammme form og kom ikke videre til semien. Ingen unnskyldning, men senere på kvelden , fikk Luba mageinfeksjon og ble syk. 

Østagløttens Ida fikk en flott 2UK på Rjukan. Hennes bror Albin gikk til finalen i Rjukan grand prix.

Luba`s søster Essi kom til finalen på Østfoldprøven.  Vi gratulerer til alle!

2 VK FINALE PÅ ØSTAGLØTTENS LUBA PÅ NESK SIN PRØVE PÅ KONGSVOLD

I Helgen startet vi på nesk sin hovedprøve på Kongsvold med Luba. Det ble 4 VK semi og 2 VK finale. Hun fikk to fuglarbeider med reis og felling. Moro var det.

Hun skal representere pointeren på NM lag

SØSKENE IDA OG ALBIN OG COMBA FIKK PREMIE I HELGEN!

Det var mange Østagløttens, som kom til start i helgen. Men det ble lite premier på oss. Luba hadde godkj , fuglarbeider, men fikk for mange sjanser. 

Østagløttens Albin fikk en meget velfortjent , 1 pr UK på Hovden i det varme været. Søstren Ida stilte på den samme prøven og det endte opp i en 3pr. UK. 

Østagløttens Comba fikk nok en 2pr. AK. På Kongsvold. 1pr. Sitter litt langt inne, synes vi.... nå må Comba ha litt lykke🤩 snart

STORVEIS UKE FOR ØSTAGLØTTEN!!!!

Det startet på Fosen midt i uka, der NUCH Østagløttens Alba fikk 4VK finale, på søndag med førstegangs fører Marika, ble det en « imponerende» 1AK med 6 fuglarbeider . På fredag fikk Østagløttens Tana sin førte premie på første start. Det ble en fortjent 2UK. Rita startet i VK med NJCHNUCH Østagløttens Luba. Hun fikk 4 VK kval. Østagløttens Comba var svært nær , den vanskelige 1 AK, det ble en andre. 

KLAR FOR HØSTEN!

 NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA (10,5år) viser svært god form. Mulig start , for å vise kvalitet og vitalitet, tross høy alder

NUCH ØSTAGLØTTENS ROSA MONTANA (10,5år) viser svært god form. Mulig start , for å vise kvalitet og vitalitet, tross høy alder

Da er taksering gjennomført og den rødliste rypa, er langt fra truet her i sør Norge. Ellers kan jeg anbefale, spennede pointervalper fra kennel Vor point til Aslak Digernes. Han har brukt Østagløttens Albin til Tom Hardeland . En jeg fikk glede av og se i aksjon, og Albin innfridde, til de grader, kort og godt en svært god unghund, som også er klar for norsk derby, senere i høst. Stamtavla til valpene er stram og med utavl på italiensk (Donald) Det ble 6 valper. 

ØSTAGLØTTENS TANA VANT

Østagløttens Tana vant årets unghundfremvisningen for pointer. Dermed fikk vi vårt første napp i den prestisjefulle vandrepokalen. Den har blitt satt opp påny, etter østagløtten vant den forrige til odel og eie.

NUCHNJCH ØSTAGLØTTENS LUBA!! I DAG 5/5

På fellesutstillingen fikk Luba det siste certet og kan titulerer seg som Norsk utstilling champion. Hun er dermed dobbel CH

DERBYBILETTEN TIL ØSTAGLØTTENS NISKA IDAG 29/4

Yngve og Niska

Yngve og Niska

Gratulerer til Tore og Yngve Hansen med 1UK idag og derbybiletten. Igår fikk Niska 2UK  også dette i Storlidalen. Vær gang Niska har stilt på jaktprøve, så har hun fått premie (4) 

Gratulerer til Østagløttens Bari Som fikk sin første jaktpremie, og det ble 3AK. Hun er blitt 7 år og ikke stilt mange ganger på prøve, artig.

Nye premier på Østagløttens

Østagløttens Niska 2UK,3uk på hennes 2 første jaktprøve starter. Fører  Yngve Hansen og eier sammen med broren Tore. Gratulerer!

Østagløttens Niska 2UK,3uk på hennes 2 første jaktprøve starter. Fører Yngve Hansen og eier sammen med broren Tore. Gratulerer!

14 april. Idag fikk Østagløttens Niska til Tore og Yngve Hansen en velfortjent 2 UK. Hun er den tredje i kullet med premie. På Saltfjellet fikk Østagløttens Alba 3AK. Ellers kan vi nevne at 2 avkom på knappe 10 mnd, etter Østagløttens Comba, har fått 1UK.

15 april. Ny premie til Østagløttens Niska, det ble 3 PR. UK 

I uka som gikk fikk vi offisiellt bekreftet Luba`s  Jakt championatet

19/4. Østagløttens Ida til Ketil Olsen fikk 3 PR. UK på Mjølfjell med hele 3 fuglarbeider i første slipp, fikk nok noen riper i lakken, vil jeg tro

28/4. Østagløttens Niska fikk sin 3 strake pr. Som ble 2UK i Storlidalen

JUBEL HELG FOR KENNEL ØSTAGLØTTEN

Super Luba og meg, rimelig fornøyd...

Super Luba og meg, rimelig fornøyd...

Østagløttens Albin til Tom Hardeland fikk Derbybiletten med 1UK på Hovdenprøven. Hans søster Ester fikk 2UK på Tolgaprøven. Vår Østagløttens Luba bare befester sin gode form og vinner igjen Og ble vinner av Tolgaprøven. Østagløtten vant bestemannspremien prisen for 3 gang på rad.

ØSTAGLØTTENS LUBA VANT RFK PRØVE MED 1VK m/CACIT

Tøffe forhold, men masse energi på Luba

Tøffe forhold, men masse energi på Luba

Luba har gått glimrende i to dager og vært beste søker. Idag fant hun ryper under svært tøffe forhold. Det har vært streng kulde om morgenen og idag sterk vind og fåkk. Hun beviser, at jaktlyst og tæl er hennes store styrke. På slutten var det muligheter for de alle fleste. Med denne seieren, ble Luba Norsk jakt champion.

GRATULERER TIl ØSTAGLØTTENS JANKA MED 1AK

Endelig fikk ekvipasjen Åsmund Hamre og Janka, full klaff på Rjukanprøven i helga. En topp revierende og viltfinner av rang, som har hatt førstepremien inne , flere ganger, men snublet på overtid. I vinter har hun vært i kjempeform, så premien ble innkassert med 2fuglearbeid og høyt klassesøk. Gratulerer til eiere fra oss

SPENNENDE PARRING MED ØSTAGLØTTENS BLOD.

Østagløttens Lely har blitt paret med Østagløttens Comba . Her blir det linjeavlet på søstrene Songa og Lely, men enda mer på deres italienske mor Derna. Svært Spennede trekk fra Andre Stenumgaard, og vi i i Østagløtten følger spent med....

Samtidig i Ålesund blir nok en spennede parring fullbyrdet. Jutevatnets Prima (årets pointer 2017)  ble paret med Østagløttens Mattis. 

NEDFRYST SÆD ETTER ØSTAGLØTTENS MATTIS

Vi for takke eier Helge Qvarstein får velvillig godkjennelse og disposisjons rett av nedfryst sæd, etter Mattis. Med familiesamarbeid med far og sønn, Narmo, har vi fått muligheten ,med nedfryst sæd etter avlhundene. Pimens Arrow og NJCH Jutevatnets Makker. Vi går styrket f inn i framtiden ,med disse gode hundene i bakhånd. 

Jeg tror dette er veien og gå for npk i framtidsavl og sikring av gode nedarvere. I samarbeid med oppdrettere og eiere, burde dette latt seg gjøre..

NY AVLESNING HD AVLESNING PÅ ØSTAGLØTTENS COMBA

COMBA fikk A-hofter på de nye bildene. Ifjor ble han avlest med B. Jeg valgte etter og ha sett på bildene og refotografere, pga, at bildene viste at ryggen og hoftene lå skeivt. Og jeg tolket hoftene hans ,som klart A med min kunnskap om hd. Bildene burde vært avvist og sendt tilbake til vetrinær som da måtte ta nye bilder. Mye tvil blandt oppdretter og eiere ville roet seg da, tror jeg.

Comba har 3 kull med valper, så det er er nok greit for oppdrettene å få denne informasjonen. 

Jeg fikk min bekreftelse, på mitt oppdrett som er svært viktig. Vi er «innafor»

TRENINGSSAMLING FOR ØSTAGLØTTEN I HODALEN

Vi arrangerer i samarbeid med pointerklubben, en treningssamling i Hodalen, den 9-11-mars. På Hodalen fjellstue leier ut til oss for en billig pris. Vi legger til rette, et parti med østagløttenblod , terreng med svært godt besatt med ryper. Foreløpig pris ink. 2 middager og overnattinger til ca 1400kr, pr. pers. Frokost og drikke holdes selv. Ta med sengetøy. 

ØSTAGLØTTEN SATSER PÅ NYE GENERASJONER I ÅR.

Asso del Vento . En stor avlshund i Europa, kommer inn , mange ganger i Østagløttens linjer i vår siste generasjon .

Asso del Vento . En stor avlshund i Europa, kommer inn , mange ganger i Østagløttens linjer i vår siste generasjon .

I vinter starter både nye og gamle Østagløttens pointere på jaktprøver. Vi håper nye generasjoner, kan bidra, både i nordisk avl og på premilistene i konkuranse med de andre rasene.

Del denne siden