VISER SITT SUPER TALENT!

Familien Trones med 2 blad Østagløttens .. Alba og Frida.

Familien Trones med 2 blad Østagløttens .. Alba og Frida.

På Rana jff sitt årlige juleklubb mesterskap, vant Østagløttens Frida unghundklassen suverent.

Hele 33 stk var påmeldt, i tøffe snøforhold viste Frida fram et svært godt søk og med et fuglarbeid uten reis var hun i egen klasse iflg sikre kilder😉. 
Kullet som Frida (Luba-Yunix) kommer fra viser oss tidlig søksformat og evne til å finne fugl.

Saker ruller prinsipielt videre i systemet.

Enden på min sak er muligens ikke slutt. Pointerklubbens sitt eierskap til å forvalte og eie den kynologiske rett for rasen. Den prinsipielle siden av saken, har FKF sitt styret funnet svært interessant. De har hatt den på dagsorden og sendt en uttalelse til RU. (raseutvalget)  Min oppfatning gir meg en følelse at ting kan ordne seg på sikt....

Tanker....

Som oppdretter har man ønsker, visjoner og en oppriktig tanke om å bedre sitt oppdrett, å bidra for å fremme kvaliteter for rasen, med kvalitetblod fra utlandet, som vår rase trenger i noen generasjoner for ikke å få for snever avlsbase. 
I fremtiden må vi ha regelverk som ikke legger til hinder for de som kjenner rasen best, med å hente nytt blod fra utlandet. Idag har vi kommet så langt, at informasjonskilden og nettverk oppnås og knyttes lettere enn før i tiden. Tiden er overmoden... og jeg prøver å bidra for fremtiden, og løse denne unødvendige floken.

ØSTAGLØTTENS VANT !

En proff handler og en som ikke , er det....

En proff handler og en som ikke , er det....

I Trondheim på et stort valpeshow, vant Østagløttens Pellegrino hele showet. Hans bror Ivers ble nr 2 i rasen. 
Begge brødrene, er svært godt utviklet, tross en alder på 8 mnd. Det meldes at, at guttene er i rute før start i uk til vinteren , sammen med mange andre søsken😉🤩

Dette lover, svært godt, med tidlig utviklet kull, med høy jaktlyst og viltfinnerevne.

SKUDD FOR BAUGEN!!

Etter noen herlige dager med fotball i Liverpool, fikk jeg nedslående beskjeden, fra nkk. Vi fikk nei på søknaden, vedrørende parringen.

Fått tenkt meg om, en ny strategi kommer til å bli fullført i løpet av de neste månedene.

1AK SKOG PÅ NUCH ØSTAGLØTTENS ALBIN

NUCH Østagløttens Albin viser, at han har jaktvett, idag fikk han 1AK på skog på  Stord 5/10.

Albin er en hund med enorm høy jaktlyst,  dessuten, en flott kar også! Gratulere fra oss

Siste : Søstra Bora har blitt, re rønket og ble gledelig HD fri!

KLAR FOR NM !!

Endelig, er det klart for NM! Vi er godt forberedt, etter årets jakt. Nå håper vi på at vi skal ha litt flaks på veien til finalen, for der kan alt skje...

Gjennom sommeren, har vi brukt et nytt hundefor som heter Jhati -Vahti, som kommer fra Finland. Importør er Toppfor. Østagløtten blir nå bruker av dette foret. Vi mener dette er et optimalt for for hardt arbeidene hunder.

Med et søken, på å forbedre og optimalisere Østagløttenpointere, være seg i konkurranser, jakt eller avl, så har hundefor mye å si. Vi går for Finlands mest solgte for.

ØSTGLØTTENS LUBA NR 5 I SØLVHUNDEN

Luba gikk greit videre i kval og semien på søk. I finalen var det, utrolig mye fugl. I en steintøff og morsom finale med mange fuglearbeider, så ble det til slutt en hederlig 5VK med 2 fuglarbeider 

1VK M/CK TIL ØSTAGLØTTENS COMBA

Rett til topps!!!  Comba fikk vist sitt, potensiale på engelsetterens hovedprøve på Ringebu i helga 23/8 .  På prøvens første dag, fikk han 1VK M/CK . 

Vi startet med Østagløttens Tana , uten og lykkes. Hun fikk topp tall karakterer. 666444

LUBA PARRES MULIGENS TIL VÅREN 2020!!

Mose Del Sargiaede

Mose Del Sargiaede

Vi legger lista»høyt», Jeg jobber med , et svært spennede prosjekt fra Italia . Jeg har fått bekreftelse og godkjennelse fra oppdretter og eier, så er det kun logestikk og noe offisielle statuser, som gjenstår før dette lar seg realisere. 

Med Yunix, ser jeg ting, som jeg «absolutt « vil ha i mine Østagløtten pointere. Han er nærmest en italiensk hund i avstamning . 

Med å gå for en sterk og kjempegod avlshund fra Italia, får jeg , påny, forsterket kvaliteten og blodsfornyelse.

Se stamtavle 2020.

REFLEKSJONER ETTER VALPETREFFET MED KULLET YUNIX OG LUBA!

8 av 11 valper på 4,5 mnd ( snitt vekt 15,5kg) møtte på valpetreffet ute ved Mistfjord hos Arne Inge`s familiested.

Stedet fremstod veldig idyllisk, rett ved sjøkanten, og med stor gressplen med masse boltre plass for store og små.

Av 11 er det kun 2 , jeg ikke har sett idet siste.. Kullet er utrolig typelike , vitale, og svært godt bygd, med kraftig beinstamme og poter. Lange rygger og runde og kraftig bryst. Svært velvinklet både foran og bak. Ingen hadde avvikende gemytt, men derimot herlig og frimodige. Tilbakemeldingene  at hundene var svært rolige på hjemmebane og i bil , var samstemt fra eierene. Hodene manglet litt kvalitet, med tennene og bittet var veldig bra.

Konklusjon: kullet fremstod, svært homogent. Dette lover veldig bra. Dette ble en meget god kombinasjon. Her fikk jeg en meget god følelse for framtiden. 

ØSTAGLØTTENS ALBIN VANT PÅ POINTERTREFFET PÅ BJÅÅN

Gratulerer Albin  med sitt andre  cerfikat. Moro og vinne hele utstillingen . 

Vi prøvde oss  på utstillingen i Hakadal, og fikk res cert på vår Østagløttens Tana. 

NYHET!!!!!! 16juni.  NÅ IDAG BLE NUCH ØSTAGLØTTENS ALBIN , UTSTILLING CHAMPOIN

SVIGERSØNN OG ISCO ! OVERTOK VANDREPOKALEN!

På unghundfremvisningen overtok, Christian og Goppollens Isco (Østagløttens Comba- Østagløttens Lely) den prestisjefulle vandrepokalen idag. 12/6. Gratulerer til oppdretter Andre Stenumgaard. 

Isco er kun 8 mnd , men er svært velutviklet i kroppen og har fantastiske vinklinger og et nydelig løpesteg. Vi skal følge tett med denne karen.

ØSTAGLØTTENS ALBIN SITT 1 CERFIKAT

Fru Hardeland og Albin

Fru Hardeland og Albin

På sin førte utstillings start fikk Albin (Østagløttens Songa- og Makker) Exelent og cert på vfk’s utstilling. Han ble dermed elitehund i norsk pointer klubb. Vi gratulerer!! 

Jeppe ( Isa-Østagløttens Comba) dro hele kaka og ble Best in Show i Sande. Vi gratulerer

3VK TIL ØSTAGLØTTENS JANKA IDAG !!!

Gratulerer til Åsmund og Janka med 3 VK idag, på Mjølfjell

29/3 NY 1VK m/CK TIL ØSTAGLØTTENS JANKA

På Hovden fikk Janka en imponerende 1VK m/CK med hele 4 komplette fuglarbeider!! I finalen glapp det sikkelig, hun apporterte ikke, etter et fuglarbeide. Var litt for opptatt av en spillende stegg. Ja, ja, stor Grattis til Åsmund!

1VK PÅ ØSTAGLØTTENS JANKA!!!

Sterk start med 2VK og 1VK på 2 påfølgende helger.

Sterk start med 2VK og 1VK på 2 påfølgende helger.

22/3  I dag på Rjukan ble det NM bilett med 1VK på Østagløttens Janka til Åsmund Hamre. Gratulerer fra oss. 

23/3. Siste!!! Uvær over Haukeli, Åsmund møter ikke opp til finalen 

NY PREMIE PÅ ØSTAGLØTTENS ALMA!

1UK til Østagløttens Alma (Luba-Comba) på Hallingdals Fuglehunds prøve idag. Hun gikk glimrende  hele dagen og fikk et flott fuglearbeid. Kun 2 ryper hadde blitt sett, hittil på dagen. Gratulerer til Tord og Ina med en flott premie. 

Jeg kan fortelle dere, at jeg hadde gleden å se denne pointeren på mitt kurs i Hodalen. Et ord var dekkende. «IMPONERENDE» 

Til opplysning, så er det den 7 ende , 1UK etter Østagløttens Comba av 14 levende avkom, og 11 premierte. Ingen har nådd AK alder, ennå!!!  Alle HD frie også. 

VALPENE ER TRE UKER IDAG! 13.mars

Stille og rolig . 2 hanhunder tilsalgs, ingen skrapkaker!! Her nei...

Stille og rolig . 2 hanhunder tilsalgs, ingen skrapkaker!! Her nei...

Idag er valpene 3 uker, og vokser seg store og sterke. Alle er oppe og går , men aller mest, er puppen best😉. Luba har stål kontroll. Vi kommer til å gi den andre markekuren, iløpet av få dager. Valpene har, hittil kjørt 60 mil i bil, og mye mer blir det...  Med så mange hanhunder, så er fortsatt 2 valper tilsalgs. Rart dette, får stadig forespørsel om tisper, men her var det overbooking.

STOR HELG FOR ØSTAGLØTTEN

Østagløttens Comba

Østagløttens Comba

Det begynte på fredag med 2 VK kval på Østagløttens Janka på fredag, så klinte Tom og Albin med en flott 1AK , så pling det inn noen 2-3UK etter Luba og Comba, henholdsvis Østagløttens Dennis og søstera Alma. 

Og idag lykkes Østagløttens Comba med å få 1AK på Smøla med Arne Inge som fører. 

Rita og jeg gratulerer eiere og førere , og takker dere med imponerende resultater på vårt oppdrett.

ØSTAGLØTTENS ALBIN FIKK 1AK IDAG PÅ RJUKAN

Her med datter som handler

Her med datter som handler

Gratulerer Tom med en fantastisk hund! Med hele 4 godkjente fuglearbeider ble det ifg. Dommer Jan Telhaug , en helt rå forestilling i kvalitet. Vi som har fulgt med , så var ikke det noe bombe. 2år og en uke, så var vk billetten der.... Han er allerede brukt 2 ganger avl

ØSTAGLØTTENS JANKA FIKK 2 VK KVAL

Østagløttens Janka (Østagløttens Songa-Østagløttens Sifo)fikk sin første vk premie, som ble en 2VK , med hele 3 fuglarbeider, men ble slått en gang. I en spennede vk kval på Rjukan , med mye fugl. Gratulerer til Åsmund og familien.

12 FLOTTE POINTERVALPER FØDT IDAG 20/2 , FRA ØSTAGLØTTENS

Idag ble det født 8 pointerhanner og 4 tisper , alle lytefri og friske. Alt gikk problemfritt, og det tok 10,5 timer, før alle ble født. 

Flere hanner tilsalgs, høy kvalitet og spennede å fremtidige avlshunder .

DET FORVENTES VALPER ETTER NUCHNJCH ØSTAGLØTTENS LUBA OG SOLID GOLDS YUNIX CA 20-21 FEBRUAR

Fra Lubas første kull, Østagløttens Tana

Fra Lubas første kull, Østagløttens Tana

GODT NYTTÅR !!!

Østagløttens Comba

Østagløttens Comba

Velkommen til 2019 og nye muligheter. 

Året startet veldig godt, med Østagløttens Comba som far til kullet som fikk Wassberg avlspris for året 2018. Gratulerer til Skoglykkas og Rolf. Vi skal ikke glemme Arne Inge Stavnesli som bidro sterkt med valg av Comba . Et spesielt sterk dokumentert kull, hvor samtlige valper har fått premie. 

Del denne siden