ØSTAGLØTTEN DOMINERER STATISTIKKER

Det er godt og se konkrete  statistikker, enn en useriøs  og ufullstendige indexer. Disse statistikkene og flere tilsvarende, som vi også ligger på topp, viser mer fakta. Som kjøper av pointervalper, gir disse , et bedre bilde av kennelene, som driver pointeroppdrett.

Vi takker alle valpekjøpere, som har bidratt til at , vi kan vise fram slike gode tall, og pointerklubben legger ut disse og de blir offentliggjordt.

Dette blir fint, å ta med seg inn i det nye året, samtidig litt inspirasjon for de neste avls grep i kennelen.

HD -FRIE VALPER ETTER YUNIX OG LUBA

Østagløttens Ivers og Pellegrino fikk begge A hofter . Vi gratulerer. Tidligere iår, fikk Ero frie hofter.

SISTE!!!!   Østagløttens Frida fikk A hofter 2/11 og Viva fikk bekreftet A   23/12

1 UK PÅ ØSTAGLØTTENS FRIDA PÅ LAVLAND

Østagløttens Frida til Steffen og Marika fikk en velfortjent 1 UK på Namdalsprøven på lavland. I siste minutt i ufyselig vær spikret hun løpende fasan. Vi gratulerer


Østagløttens Alma e/f Tord Sundhagen fikk 3 AK på Mjøsprøven. Vi gratulerer.

DAG VANT SVENSK DERBY

Gratulerer til eier Anton og fører/trener Søren for en kjempe bragd. For meg , så var dette meget gledelig , pga at jeg så og turde å bruke ham , nærmest på hans gemytt, uslepne søk og jaktlyst, og ikke minst , hans spennede og svært gode stamtavle. 

Han har vært idag i en egen klasse søksmessig , med en god nr 2 søker , som er etter Østagløttens Mattis. Dag avslutter i 4 runde med fuglarbeide på et rapphøskull Og slår lederen Black Luckys Dea  på fugl.

DAG DEL NOCINO VANT DERBY KVAL

Dag del Nocino har oppnådd på sine 3 første starter på jaktprøve 1UK,1AK, 1 Derby kval

Dag del Nocino har oppnådd på sine 3 første starter på jaktprøve 1UK,1AK, 1 Derby kval

Pappaen til vårt siste kull med vår Luba , vant svensk Derby kval på Gotland idag (7/10) , dette lover godt foran, morgendagens finale. Vi gratulerer eier Anton og fører Søren. 

ØSTAGLØTTENS NIKO OG FRIDA STARTER I NORSK DERBY

Til helga starter ND med kun 2 fra Yunix og Luba kullet. Dette er litt skuffende og litt uheldige omstendigheter, for jeg hadde en forventning om , minst 5 kvalifiserte. Men vi ønsker Frida og Niko, lykke til.

1 UK TIL DAG DEL NOCINO, SÅ 1AK

Pappaen til vårt siste kull, fikk idag 9/9 1 UK på hans første start på prøve I sør Sverige. Gratulerer til eier Anton og fører Søren. 
Dette var ikke uventet, men godt å få dokumentert dette på prøve. Ikke siste ord er sagt om den "gutten"

Søren valgte å stille Dag i AK  to dager senere. Det ble 1AK!! Gratulerer til Anton og Søren

Østagløttens Comba 2 vk semi

Comba er i storslag med en flott 2 vk semi. 

Østagløttens Ivers fikk en 2 premie uk , også det på Kongsvold 

Ny 2 UK idag på Ivers . Vi gratulerer 

Østagløttens Comba 1Vk m/ck kval

Comba klinte til med 1 vk m ck i kvalliken . Hurra!!! Luba var helt ute av form, og vi fant feilen . En jeksel var knekt og det hadde gått infeksjon i restene. Jeg kastet meg i bilen og kjørte til Ålesund. Tusen takk til Ole som opererte , og Luba ble frisk igjen

LUBA SA JA TIL NM LAG

Vi tenkte oss, litt om før vi sa ja til å delta på NM laget. Pga. Det kan bli tøft med, mulig 4 dager på rad, fram til finalen. Dette ble vurdert , etter mange tøffe konkurransedager de siste ukene.

På laget sammen med Luba, er Rokobbores Nash og Jimrypas Tia.      

Siste!!! 2 AK i Tromsø til Østagløttens Stella ( Luba- Comba) Dette var hennes første premie. Vi gratulerer !!!                                           

SISTE !!!! BERTIL OG NIKO FIKK 1 UK OG DERBY BILETT

ØSTSGLØTTENS LUBA VANT SEMIEN MED 1VK

Vi gratulerer Østagløttens Frida med en sterk 2UK , manglet kun reis . Broren Ivers fikk også 2 UK. Vi gratulerer 

LUBA ER I KANONFORM

Ny 1Vk m/ ck på Kongsvold idag. Kan ikke si annet, enn at Luba er kjempegod

VI VANT ENGELSETTERS HOVEDPRØVE!!

NUCHNJCH Østagløttens Luba vant nesk sin hovedprøve på Ringebu med 1VK M/CACIT idag 23/8.

Østagløtten på vei!

Gratulerer til Nuch Østagløttens Alba med en ny 1Vk , flere gode tilbakemeldinger på gode søkere av Østagløttens i uk og ak, Luba fikk en god 5 vk på Ringebu 

ØSTAGLØTTENS PELLEGRINO BLE BESTE POINTER PÅ SØLVHUNDUTSTILLINGEN

Østagløttens Pelle blei BIR på sølvhundutstillingen (1aug) Han blei nr 4 best in show !!  I konkurranse med Ch og voksne fuglehunder, viser Pelle seg som en tidlig godt utviklet pointer. Gratulerer til Kari og Ivar.

SJOKK OG SORG

Østagløttens Bess ble bitt av flere ormer, og døde på vei til vetrinær. Vi føler med eier , som sammen med meg , hadde store framtidsplaner med  dette supertalentet. Denne her trengte vi ikke....

KUN 4 VALPER BLE FØDT IDAG! 21/5 ETTER LUBA OG DAG

NUCHNJCH ØSTAGLØTTENS LUBA ER MED VALPER.

LUBA  er  med valper.  Da får tiden vise hvor mange det blir... Men det er jo et godt tegn, med svulmende mave, ved halvgått svangerskap 🙂

NUCHNJCH ØSTAGLØTTENS LUBA ER PARRET I DISSE DAGER MED DAG DEL NOCINO

Luba og Dag har parret og det forventes valper medio mai. I et kappløp med tiden og corona, fikk vi , til alt på en gang. Parring, Dag`s HD status og all logestikk . I et virvar av informasjon , snubletråder, langkjøring, kjent hdstatus og parring. Nå er det bare å få til en enkel vei tilbake, for Dag del Nocino. 
Nå skal han trenes og gjøres klar for framtidens store løp. Det blir veldig spennede reise og se om kart og terreng , samsvarer med det jeg har sett sjøl, med egne øyne.

Dag er 15 mnd og en uslipen diamant, med særdels godt gemytt, svært høy jaktlyst, naturlige og korrekte vendinger på begge sider i vinden. Sterke poter og svært utholdende i høy fart over tid. Rett og slett en rå motor. I mine øyne , kunne han vært litt bedre vinklet foran, men om et år blir det spennede å se, den ferdige utgaven, av en italiensk pointer....

KJÆRESTER?

MED NUCHNJCH Østagløttens Luba på veggen og Dag del Nocino i sofaen.... 19/3  Fikk vi endelig den offisielle HD statusen til Dag del Nocino. Han fikk A!! 

NUCHNJCH ØSTAGLØTTENS LUBA OG DAG DEL NOCINO BLIR OVERVEIENDE SANNSYNLIG PARRET I NÆR FRAMTID.

I nær framtid, så er det overveiende sannsynlig, at Østagløttens Luba blir parret med Dag del Nocino(India-Ranger del Sargiadae).

Her henter vi påny inn italiensk blod med kvalitet, fra de mest kjente avlhundene og kennelene. Med andre ord:  VINNERBLOD FRA EUROPA!!

Ranger del Sargiadae og Rodeo del Sargiadae er helbrødre. Rodeo er Farfar fra forrige kullet med Luba. Med dette trekket kan vi på sikt tilegne oss dette Sargiadaeblodet i en egen ny Østagløtten linje. Vi kan trekke veksler på den europeiske linja i flere generasjoner, inn mot hovedlinjen ( Luba-Mattis-Sifo-Mina-Essi) og side linja med Comba-Albin-Niska-Janka). Som dere skjønner så kan vi fornye Østagløttenblodet, samtidig opprettholde en kontrollert og et system på vår avl, basert på viten om egenskaper, helse og eksteriør. I mine øyne er dette veien å stadig stadfeste linja, samtidig forsterke linjen med ønskede egenskaper med nytt blod.

I en lang reise i tanker, reiser, tlf, mailer etc, ble mange planer og alternativer forkastet av ulike årsaker, være seg , mangel på hd, og til slutt satt corona en fullstendig stopp på reise ned til Italia, Frankrike, Hellas. 

Alle disse ønsker og forsakelser, ligger det i bånn en helt klar tanke om å få øket og bidra til en tilførsel av kvalitetsblod til en sårt tiltrengt og for smal avlsbase i Norge. Dette må sees i lys av en ensidig bruk av avl på få hannhunder I Norge.

STOR HELG FOR ØSTAGLØTTEN - 8 MARS 2020

Familien Trones med sine Østagløttens

Familien Trones med sine Østagløttens

På Rjukan i vk kval imponerte NUCH Østagløttens Albin med 2vk m ck. Gratulerer til eier/fører Tom Hardeland.

På Lifjell startet Østagløttens Frida. Hun fikk 2 uk og er den første ut i kullet (Luba/Yunix). Eier/fører Steffen Trones.

Dagen etter debuterer Østagløtten Nico og får seg en velfortjent 2 uk. Eier/fører Bertil Olsbø. Vi gratulerer😊

Østagløttens Viva startet lørdag på Rjukan, gikk dagen ut uten å komme i fugl. Eier/fører Frank Theodor Karlsen

SISTE!!!!! 

Østagløttens Frida fikk  idag (søndag ) sin velfortjente derbybilett. Etter en lang dag finnes Frida i stand, og med reis, så fikk hun 1UK!!!!  På to av helgas starter, kommer hun hjem med to premier, vi gratulerer, og venter på med glede på dette "råskinnet" går hen og vinner noe stort😉

Luba har fått løpetid idag!

7/3 . Vi kommer til å fortelle hvem , som blir parringsparter iløpet av helgen.  Vi har jobbet målrettet og intenst med Mose og andre kandidater i Europa de siste månedene. Nå er definitivt , dette sporet lukket, pga. Coronaviruset.       

PANGSTART! 1AK PÅ ØSTAGLØTTENS NISKA

Gratulerer med 1AK på Niska  med en solid gjennomføring og mange times terping og trening av brødrene Hansen. Vi, Tore og Yngve har hatt trua på at noe stort lå i den hunden.

Østagløttens Frida (yunix - Luba) ble først ut, til start i dette unghundkullet. Hun gikk til klar 1premie og gikk i 60 min, før fører trakk, både hund og eier, som på dramatisk vis , måtte reddes opp av vannet, etter først Frida gikk gjennom isen og så eier. Det ble en kald dag for begge , men Frida holdt koken, når far måtte gi seg.... 556444, ikke dårlig

FREMTID FOR NORSK POINTERAVL 21/01-2020

NUCHNJCH årets pointer 2016 Østagløttens Luba er et produkt av 4 generasjons planlegging i system av to søsken i linje , i flere år i forkant

NUCHNJCH årets pointer 2016 Østagløttens Luba er et produkt av 4 generasjons planlegging i system av to søsken i linje , i flere år i forkant

Til helgen får vi vite utkastet, til utvalget som har revidert ras dokumentet. Jeg er ikke optimist, pga, av styrets og avlsrådets utvelgelse kriterier. Jeg synes det er for dårlig balanse i sammensetningen i utvalget. Her ble det ikke lyttet til tvilen fra en stor det av medlemsmassen, som ikke ser rasdokumentet og indeksen som den bærebjelke i pointerens fremtidige avlsarbeidet og betydning.

Avl må baseres på viten, arvbarhet  og system:  

Viten:  Dvs. Kunnskap om sin  egen hund, kullet, forfedre. Pointerenes svakheter, styrker, sykdommer/helse. Dette gjelder alle blodslinjer, kenneler, også utenlandske pointere, som er typelike, våre pointere. Lese seg opp, høre på, tidligere oppdrettere og lektyre, som er sammenlignbare , for vår rase. Og ta med seg viten , på tidligere erfaring, både fra sitt eget og andres oppdrett.  Denne  lærdom, bekler man ikke på kort tid, men over tid, med idealisme og pågangsmot, ikke mist, langsiktighet og ærlighet.

Arvbarhet: Her snakker vi om genetikk  i varierende prosent, på helse, gemytt, jaktlyst og div egenskaper som er viktig for en fullblods pointer. Miljø, preger en stor del av det vi ser i egenskaper. Her er den største fallgruben, de fleste, snubler i sin vurdering av avlshund, og bruk av sin tispe i avl.

System: All avl må baseres på et avlsarbeidet, settes i et system som, gir en sikker og kvalifisert forutsigbarhet , i de neste generasjoner, som stadfester, typelike pointere over tid. Min avlserfaring, har gitt meg en lærdom, at en prosent innavl på 5 -12 % , gir best resultater, med 2 søsken, som det linjes på. Ikke på et  individ. Dette systemet , kan man finne, bak mange gode pointere og som har , satt sitt preg på avlen, både for kennelene og rasen over tid . Dette gjelder i Norge, Sverige og spesielt Italia.

Jeg foreslår: Mye større fokus på selektering på tisper som settes i avl, høy jaktlyst, helse, reviering, beinstamme, fronter, og kontrollering av makker. Vi må kjøre flere generasjoner, før man går videre, garantert! Fremgang! Hente pointerblod Italia fra de aller beste avlshundene i Grand quet.  Jeg lanserer meg selv til kursing i avlarbeid rundt i landet. 

Jeg har lykkes over mange generasjoner og ønsker å dele min kunnskap og erfaring med de som måtte ønske dette, spesielt nye og unge ivrige oppdrettere. Idag deler jeg  mine tanker, med flere  pointeroppdrettere og andre rase oppdrettere, som gjør det svært godt. Godfot tanken må også gjelde andre fuglehund entusiaster.

NYTT ÅR!!! NYE MULIGHETER!!!!

Bestefar til siste, kullet til Østagløttens Luba

Bestefar til siste, kullet til Østagløttens Luba

Del denne siden